Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har været RIGTIG fuld Som 12 årig!!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12 år,
Jeg har altid haft et meget respektfuld forhold til alkohol, men det er selvfølgelig ikke alle der har det. Jeg syntes helt sikkert at du skal overveje hvornår du må begynde at drikke, fordi jeg syntes at 12 er en ALT for tidlig alder. Med hensyn til rygning kan jeg kun sige det samme. Det er ikke sejt og du ødelægger dig selv af det. Lav nogle aftaler med dine forældre eller bare mor om hvornår du må begynde at feste. Det er meget skadeligt for din hjerne at drikke som tolvårig, og jeg går ud fra at du stadig går i skole. Du skal stadig lære en helt masse, og det er virkelig synd at du ødelægger dine muligheder som 12-årig. Du kan nemt ende op som alkoholiker, og tro mig, det vil du ikke. Min far er alkoholiker, og jeg hader hvert ssekund når han er fuld. Lad være at gøre det mod dig selv. Please.

  • S, Pige, 12 år

en eller to er fint nok når man er sammen med venner. og at blive en smule fuld er godt nok engang imellem, men ikke så meget at du ikke kan bevæge dig og får tømmermænd dagen efter. tror du har lært din lektie. Men du skal ikke være bange for det, bare lære at kontrollere det. tror jeg din mor kan hjælpe dig med når du bliver lidt ældre. Tag en god snak med hende. Husk hun har også været igennem det med at starte at drikke alkohol.

  • ........., Dreng, 23 år

det lyde t men gæk på din alder og feste med alkohld er for folk der er +15 år men går til feste med din familie og drik al for meget sodavand så blive du helt hyber og det er sjovt

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat