Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

venner og alkohol

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kender godt dit problem. Jeg er selv vokset op i en familie med et meget kritisk blik på alkohol, og jeg har aldrig følt mig tiltrukket af den slags drukkultur, mange af mine venner er en del af. Har tit følt mig udenfor og sådan lidt malplaceret til fester. Det er selvfølgelig pisse ærgerligt og jeg føler også tit at jeg går glip af noget.

Noget der hjalp var at snakke med mine venner om det. De har ofte bare troet at jeg tog afstand fra dem og fælleskabet når det bare var alkohol jeg ikke var interesseret i.

Min huskeregel er at hvis et fælleskab udelukkende er bygget på alkohol så er jeg ikke interesseret. Det er ikke mig der har et problem, hvis mine venner kun vil have mig med til fester når jeg drikker.

Tror du gør det helt rigtige så stå fast ved dine holdninger og drik kun hvis du virkelig har lyst og ikke for at please andre. Jeg ved i hvert fald at jeg ville fortryde det hvis jeg gav efter for gruppepres på bekostning af mine egne værdier <3

  • Anonym, Pige, 16 år

Du skal blive ved med at være dig og kun dig fordi en dag kunne det redde dit liv din modenhed kan give dig et langt og sundt liv💕 så hvis det føltes rigtigt at være temmelig straight egde så bliv ved!

  • Anonym, Pige, 18 år

det er ok man skal ikke drikke

  • bob, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat