Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fortæl om alkohol eller ej

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej dreng på 14.

jeg er tit i byen med mine venner og for også lidt for meget at drikke, men fortæller altid mine forældre når jeg har drukket. mine forældre kan ikke lide at jeg drikker, men de er rigtig glade for at jeg siger det. det er vigtigt at huske hvorfor vores forældre ikke vil have at vi drikker, det er ikke fordi at de ikke vil have at vi har det sjovt, men fordi at de vil passe på os.

jeg syntes altid at man skal sige hvor man tager hen og hvem man er sammen med, når man har tænkt sig at drikke. dine forældre kan ikke hjælpe dig hvis ikke du lader dem.

Jeg syntes at det var det rigtige at sige det til dem, da de så kunne hjælpe din ven som ikke selv var i tilstand til det, og at det var det helt rigtige at gøre.

din ven er meget heldig at du og dine venner var med ham den aften, da det kunne have gået meget galt.

  • Oliver, Dreng, 15 år

Kære 14 årige dreng jeg synes det var godt du fortalte det (jeg er selv en pige på din alder Og jeg må ikke drikke og det har jeg det mere eller mindre fint med da jeg kender til konsekvenserne jeg kunne selvfølgelig godt tænke mig at få lov da mine venner har men alt i alt er det fint) når men det var godt du sagde det for tænk hvis han var i en kritisk tilstand eller kom det og det var nødvendigt at vide hvad han havde drukket for at kunne rede ham og hvis du så ikke havde sagt det Kunne det havet endt kritisk galt

  • Julie, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat