Brev

For meget alkohol pga. fester

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa.

Du skulle måske tage en slapper med alt det drikkeri, især i sådan en ung alder.

Du må kunne for det første lade vær’ med at tage til de fester i noget tid og jeg ved godt, at det kan være svært, men du må prøve. Tænk på noget andet end fester, prøv være sammen med nogle andre i en weekend eller lav noget andet, som du elsker lave. (:

Du kunne tage til en psykolog og få hjælp derfra, hvis du virkelig ikke kan stoppe.

Jeg ved godt, at det måske ville være ‘pinligt’ hvis du ikke tager med dine venner til festerne, men de må forstå at du vil tage en pause og det må de respektere og du skal ikke tvinges.

Ved godt, at det måske ikke lige er den bedste hjælp, men jeg prøvede. (:

– Held og lykke. 🙂

  • Kun 14 år, Pige, 14 år

Hej dreng på 16 år.

Du kan eventuelt prøve at holde dig fra festerne. Jeg ved af erfaring, at det altid er hyggeligt at være hjemme på en fredag eller lørdag aften, og lave noget dér. F.eks. være sammen med familien, se netflix eller læse en god bog. Du kan prøve en weekend og se om det er noget for dig.

Du kunne også lave andre slags aftaler med de venner du nævner. I må have andre fælles interesser end fester. Du kunne foreslå at i dyrkede de(n) fælles interesse(r). Så vil du se dine venner og stadig slippe for festerne.

Hvis ingen af disse løsninger tiltaler dig, har jeg en sidste. Hvis du overhovedet ikke har lyst til at sige nej til en fest, så kan du gå efter ikke at drikke særlig meget. I stedet for at bunde det ene shot efter det andet, kan du tage en øl eller lignende og tage din tid med at drikke den. Sådan at du stadig kan holde dig nogenlunde ædru, samtidig med at du har en hyggelig tid med dine venner.

Og hvis du er bange for, at det bliver kedeligt, hvis ikke du drikker dig fuld, så vil jeg gerne sige; Det er lige så sjovt at se andre folk opføre sig som børn på 5 år, når de er fulde, end selv at gøre det. (Bare til hvis det var en tanke, du fik)

Jeg håber du får løst dit problem.

  • Anonym, Pige, 16 år

se hvad der skete hvis du tog til en fest og ikke drak eller måske drak lidt mindre end du plejede ville nogen overhovedet ligge mærke til om du får 10 drinks eller 3 hvis du stadig er fed at være sammen med;))

Kh den lidt for unge<33

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat