Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig presset til at drikke

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Dine “venner” er en sindssygt dårlig indflydelse. Det er sejt at du kan mærke hvad du selv har lyst til og hvad du ikke har lyst til. Der er så mange som begynder at drikke, ryge, tage snus, etc. fordi de bare følger med strømmen.

Jeg kan opmuntre dig med følgende: Folk får respekt for en, hvis man tør sige nej. Bare “Nej tak:)”. Der er intet modsvar til “Nej tak:)”. Jeg har gjort det i 8 år, og det virker hver gang. Hvis nogen spørger hvorfor du ikke vil, så siger du bare “Jeg drikker ikke”/”Jeg ryger ikke”/”Jeg tager ikke snus”. Længere er den ikke. De har ikke noget krav på at vide hvorfor og du skal ikke forsvare hvorfor du IKKE gør noget som er pisse usundt/halvfarligt.

Det vigtigste er at du har respekt over for dig selv og dine egne grænser. Hvis du ikke har planlagt at drikke eller ikke vil drikke, så skal du ikke gøre det, lige meget hvad. Desuden så spørger pressende drikke/ryge-typer kun 1-2 gange, før de accepterer at man ikke ryger eller drikker.

Min omgangskreds er typisk 20-25 år, og ALLE siger at det er sejt jeg ikke drikker og siger at de selv gerne ville drikke mindre og at de måske kom til at drikke mere end de havde lyst til i gymnasiet f.eks. fordi de føler de blev presset til det.

Du har din indre moral i orden, du skal bare holde fast i den! Du bestemmer hvad du har lyst til og hvad du ikke har lyst til – Hold fast i det! Du er sej! Held og lykke!

  • m, Dreng, 21 år

Det er sværet, men du er ikke alene

Men husk selvkontrol!
Pliss ik begynde på at rye noget eller tage snus! Det er så mega sværet at komme ud af!!

Man kan forkorte sit liv på 10 år ved rygning

  • Anonym, Pige, 15 år

hej med dig hvis du ikke har lyst til at drikke behøver du overhovet ikke det er sejer at stå ved sine meninger og sige nej det vil jeg ikke jeg er selv 19 år og drikker ikke selvom jeg godt må fordi jeg ikke har lyst og da alle i min gamle vennegruppe begynde at drikke fandt jeg nogen nye som ikke drak eller røg så du behøver ikke

  • H, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat