Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

fester og alkohol

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej <3
Jeg går også selv i 8. klasse hvor interessen for druk og fester er bare skudt i luften inden for det sidste år. Jeg kan godt forstå at det er vildt nederen at blive holdt uden for fester og alt "det sjove".
Men som du selv siger kommer der en masse fede ting i 9. klasse, og jeg er sikker på at du nok skal få din del af alkohol-fester.
Det eneste forslag jeg som sådan har til dig er at snakke med dine forældre om du måske kunne prøve at drikke lidt imens de er ved dig. Sådan smage lidt her og der. Så de føler at der er lidt kontrol over det og de kan begynde at stole mere på dig med alkohol.

Det eneste jeg virkelig synes du skal undgå er at druk og alkohol bliver en ting som du ser du skal. Jeg kan læse at du har lyst til at prøve at drikke lidt, men vær' sød ikke at drikke for tidligt. 8. klasse er jo egentlig ret tidligt at drikke, og bare så længe dig og dine veninder holder sammen så skal i nok finde ud af det.

Pas på dig selv <3 <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Ser din point, men ikke alle synes det er lige fedt det ser med at drikke.
Fx så kan jeg huske da jeg gik i 7. Klasse, at jeg snakkede med alle mine kammerater om hvordan vi ville begynde og gå til fester osv.
Ja nogle af dem drikker som et hul i jorden fordi de synes det er sjovt, hvor andre (ligesom mig selv) drikker meget sjældent, fordi følesen af og være ædru er mere behagelig. Jeg ryger i stedet for (kan ikke anbefales, har ikke en krone tilbage)
Hvilket er et alternativ for mange.
Men forstår udemærket din point, men kan kun sige: prøv det! Du ved ikke om det er noget for dig for du har prøvet det. Og hvis dine forældre ikke vil have du drikker, wå spørg om i ikke kan gøre det i et kontrolleret miljø, hvor der er nogle forældre til stede
Men held og lykke med det:)

  • 🚭, Dreng, 16 år

Hej. Jeg står nogenlunde i samme situation som dig.
Min vennegruppe og jeg drikker ikke, og bliver heller ikke inviteret til de andres fester. Vi har det helt fint, så længe vi har hinanden. Vi hygger os sammen, men selvfølgelig kunne det da være spændende at prøve at komme til en fest.
Jeg ville huske på, at de ikke er godt for kroppen og hjernen at drikke alkohol, og nu når vi er så unge. Det vigtigste er, at du ikke bliver presset til at drikke.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat