Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fester

Hej jeg er en pige på 17 år

som aldrig rigtig har været den store fester eller drikker.

Jo jeg kan sagtens drikke,

men drikker mig aldrig helt i hegnet.

Mit problem er at næsten hver eneste gang jeg er til fest,

så er det ekstremt akavet

og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at det stopper.

Jeg synes noget af det mest akavede er når der er drukspil

som jeg har aldrig eller Andres drukspil

og det er bare det

der bliver lavet meget af til hyggedruk.

Så jeg ville bare høre om i måske havde nogle gode råd til

ikke at have det så akavet og ubehageligt til fest/hyggedruk

Pige, 17 år
Svar fra andre

Børn

Det er altid akavet i starten syntes jeg

Jeg syntes det hjælper at komme lidt senere så folk er blevet en smule stive. Så er de fleste knap så akavet

  • Pige 17 år, Pige, 17 år

Hej
Synes altid det akavet I starten, hvis man ikke kender halvdelen af dem som er til festen/hyggedruk. Men efterhånden dem som drikker, har fået noget inde bores. Så synes jeg personligt selv, det bliver mindre akavet.

Så et råd kunne være, tage til festen/hyggedruk lidt senere? Når du alligevel ikke drikker eller hvertfald ikke drikker meget.

Vh C

  • C, Pige, 18 år

Hej!

Det er helt normalt at føle sig akavet eller ubehageligt til fester, især hvis man ikke er vant til at deltage i dem eller ikke har den samme interesse som de andre.

Her er nogle mulige råd, der måske kan hjælpe dig:

Find fester med aktiviteter, du kan lide: Hvis du ikke er interesseret i drukspil eller andre aktiviteter, der involverer at drikke meget alkohol, kan du finde fester, hvor der er andre aktiviteter, som du kan lide og føle dig mere tilpas med.

Find nogen at snakke med: Når du først er til festen, kan det være hjælpsomt at finde en person eller en gruppe, som du føler dig komfortabel med og kan snakke med. Det kan være lettere at have det sjovt, når du har nogen at tale med og lave sjov med.

Vær ærlig: Hvis du ikke føler dig godt tilpas med at deltage i drukspil eller andre aktiviteter, kan du være ærlig om det. Det er okay at sige nej tak, og dine venner bør respektere dine grænser og acceptere det.

Drik med måde: Hvis du vælger at drikke, så husk at drikke med måde og undgå at drikke for meget alkohol. Det kan også være en god ide at holde sig til en bestemt grænse, så du kan have kontrol over, hvor meget du drikker.

Accepter, at det er okay at føle sig akavet: Det er helt okay at føle sig akavet eller ubehageligt til tider. Det betyder ikke, at du ikke kan have det sjovt til fester. Prøv at acceptere det og tag det som en del af oplevelsen.

Jeg håber, at disse råd vil hjælpe dig til at have det mere sjovt og mindre akavet til fest!

  • Anonym, Dreng, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat