Brev

Fester

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Synes helt klart du skal snakke med dem om det. Du skal ikke bare gå og gøre hvad du vil.
Noget der kan gøre at du får lov til at gå til fester er at dine forældre kan stole på dig. Det viser du ikke at de kan hvis du bare gør som du vil. Så ja, snak med dem og prøv at finde ud af noget, og hvis du ikke må nu, så kan du spørge dem om hvornår du så må. Håber det hjalp

  • Brombeertje, Pige, 15 år

Hej. Min veninde stod i den samme situation for et stykke tid siden inden hun kom på efterskole. Hun valgte at tage til fester uden at drikke. Hun endte op med at miste sig selv og glemte helt hvem hun var. Hun klippede sit hår kort og ødelagde det ved at farve det. Hun endte op med at gøre ting hun fortrudte, nu er hun glad for at kunne starte på efterskole og starte på en frisk.

Mit råd er at du skal gør det der føltes rigtigt, find de venner der nære dig og som du har det godt sammen med og lyt til dine forældre de har selv erfaret det at være ung, og hvis de selv har festet da de var unge betyder det bare at de har mere erfaring med det og at der måske er en essentiel grund til at de ikke vil have at du fester.
Snak med dem om det, og find ud af hvorfor de menner som de gør, og hvis det stadig er det samme de menner så accepter at det er sådan.

  • Anna, Pige, 17 år

Prøv det af! Se hvad der sker hilsen dreng på 14

  • Emil, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat