Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fest

Hej jeg en pige på 14 år:)

jeg er blevet inviteret til mine veninders 15 årige fødselsdag.

Tør ik og spørge min mor da jeg ved jeg får et nej da der kommer alkohol til festen.

Jeg har drukket et par gange men det ved min mor ikke noget om,

hvad gør jeg??

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej😃. Jeg kan godt se problemet. Jeg synes det er lidt tidligt at drikke som 14 årig. Jeg dømmer dig ikke, og forstår godt at der også kan være et pres fra de andre. Hvis jeg stod i den situation ville jeg tale med min mor om at det faktisk er min venindes fødselsdag, og at hun ikke sagde nej da jeg var 5 år. Lav også en aftale med hende om at du lover at du ikke vil drikke, Og hold den ellers tror jeg ikke at hun stoler på dig i lang tid efter det.

Jeg ville også vente med at drikke til om et år eller to. Tro det eller lad være men der er mange der synes at det er pisse sejt ikke at drikke. Bare stå fast ved det😉. Hav sådan en god dag!

  • Anonym, Pige, 18 år

Hejsa.
Hvis det var mig, havde jeg taget med til den fest og bare sagt til min mor at der ikke var alkohol med til festen. Bare meget træls hvis hun opdager det for så kan hun ikke stole på dig og du får måske ikke lov til det næste gang.
Det sikrer valg ville være og snakke med din mor om det, og sige du faktisk gerne vil med til den fest. Men du lover hende ikke og drikke. Hun har selv været ung engang og jeg er sikker på hun godt forstå dig❤️

  • Bad bitch, 16 år

Hej med dig
Det er en ubehagelig følelse, ikke at være ærlig og fortrolig med sine forældre. Man ender oftest med dårlig samvittighed, eller konflikter når det bliver opdaget. Måske endda uheldige konsekvenser, som jeg tænker du gerne vil undgå. Min erfaring er, at oplevelsen med fester og alkohol bliver bedre, sjovere mere tryk og sikker, hvis man har aftaler.

Først og fremmest bør du måske gøre op med dig selv, om du overhovet har lyst til at drikke alkohol. Det er helt normalt hvis ikke du har lyst (det havde størstedelen ikke da jeg var 14), men også okay hvis du har lyst til at kaste dig ud i det. Men pas nu på dig selv, og tag en reel snak med din mor. Måske kan i gå på kompropis, og aftale hvad du må drikke her i starten? Jeg havde en sådan aftale i den alder, og det fungerede super for alle parter. Vi havde aftaler, og jeg fik hele tiden lov til mere, hvis jeg kunne overholde dem. Hvis jeg skulle bryde dem, ville jeg ikke længere få lov. Min mor og jeg stoler på hinanden, hvilket den dag idag også gør at jeg har frie tøjler.
Held og lykke!

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat