Brev

Fest med Alkohol for første gang

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Selvfølgelig har du lyst til at drikke, det har mange i din alder. Men tag det stille og roligt så det bliver en god oplevelse den første gang. Pas på med shots, man kan skylle en helt masse ned uden man mærker noget og pludselig, bang, så har man fået for meget. Drik Breezer eller øl eller sådan noget med lav alkoholprocent. Langsomt, og mærk hele tiden efter hvordan det virker på dig. Drik godt med vand ind imellem og spis gerne nogle chips eller andet saltholdigt. Når du er glad og fri og let beruset så forsøg at holde den der. Held og lykke med det, fyr den af!

  • Alexandra, Pige, 16 år

Hvis ikke du har lyst til at drikke helt fint men en gang skal jo være den første hvis du har lyst til at være hammer så bliv det

  • 12 år, Pige, 13 år

Hej pige på 14

Jeg syntes at du skal tage afsted og prøve at snakke med de andre til festen det kan f.x. være om hvorfra de kender din veninde, deres fritidsaktiviteter eller interesser. Og bare prøve at være åben og venlig så folk syntes det er rart at snakke med dig.

I forhold til alkohol synted jeg ikke at du skal gøre noget du ikke føler dig tilpas med og kun drikke det du har lyst til også i forhold til at det jo gerne skulle være en god første gang med alkohol:)

Hvis mine råd ikke hjælper så prøv måske at snakke med dine forældre eller en anden du stoler på om det:)

Håber du kan bruge mit svar til noget og hvis du så tager afsted at du får en god oplevelse:)

Hilsen mig

  • En pige, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat