Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er min veninde i problemmer?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg har selv en veninde der har været ude i noget lort, dog ikke lige som det du beskriver, men jeg var ærlig og sagde min mening. Selv om hun er begyndt at ryge kan vi sknakke om hvad hinandens meninger omkring det er, og hun ryger ikke rundt om mig fordi hun ved jeg hader det og bare tager den fra hende. Men det er forskelligt hvad der virker fra person til person men jeg syntes helt klart du skal snakke med hende, for der er nogle i din alder der dummer sig og ender i noget de ikke ville og som i hvert fald ikke var meningen.

  • Håb, Pige, 16 år

Kære du

Prøv at snakke med hende. Selv hvis hun ikke er enig, forstår hun helt sikkert din bekymring – og hvis ikke er det er faresignal. Benægtelse er sjældent et tegn på sund adfærd:)

Måske føler hun at hun er ved at finde sig selv, og at hun bare har det sjovt, og det kan du ikke stoppe hende i, selv ikke hvis hvad hun laver er dumt. Men det er hårdt for DIG! Du holder af hende, så selvfølgelig er det ikke fedt at føle at du mister hende.
Prøv og støt hende, snak med en voksen (eventuelt en forældre, en lærer, måske endda hendes forældre eller kontakt hendes skole, så de kan hjælpe hende – eftersom hendes forældre ikke er bekymrede. Du behøver ikke engang at sige hvem du er, bare at du er en bekymret veninde:)), og så husk på at det ikke er dit ansvar.
Du er 14, og der er voksne omkring hende – det er dem, der skal passe på hende.

Held og lykke med det

  • Telly, Pige, 18 år

Hej der.
Det er godt at vide, at du bekymrer dig om dine veninder.
Jeg har også været i en mildere situation, dog.
Jeg har nemlig haft en barndomsven som lige pludselig også begyndte at ryge. Hun har også mistet sin mødom og hun drikker alkohol.
Jeg var selvfølgelig også i chok, for vi er trods alt kun 13 år gamle.
Jeg havde ikke rigtig kontakt med hende i forevejen, men nu vil jeg slet ikke have noget med hende at gøre.
Jeg vil faktisk anbefale enten at spørge ind og hjælpe hende eller bare glem alt om hende. Hun skal ikke give dårlig indflydelse på.

~ En dreng på 13 ~

  • Dreng på 13, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat