Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg for ung?

Jeg er lige startet i en ny klasse som jeg er mega glad for,

der er mange i min klasse som drikker og jeg ved ik om det er for tydeligt

da jeg “kun” er 13 år gammel.. de har på ingen måde presset mig eller noget!

 

Jeg ved bare ikke om det er for tideligt??

 

Pls hjælp

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 år
Står på en måde i sammen problem Jeg er bare 11 og det er jo mega mega tidligt men forstår du fuld ud har selv lidt et problem med det og alt er for 5-7 driller mig helt vildt Jeg synes bare du skal gøre det du har lyst til fordi hvis du vil drikke, ryge hvad ved jeg synes jeg du skal hvis du får heller presset og du ikke har lyst synes jeg selvfølgelig ikke du skal gøre det men hvis der er noget der fylder interesse synes jeg ikke der er noget galt med at prøve. Håber det hjalp at du skal bare vide at der er mange der sammen med det samme problem selv jeg har det samme problem Det kan være så svært at stå alene med som jeg gør. Håber du finde ud af hvad du vil.

  • Anonymous, 11 år

jeg syntes skam ikke du er for “ung” til at kunne begynde at drikke – jeg begyndte selv lidt efter jeg fyldte 14, men også kun pga jeg selv havde lyst til det. men igen, du skal selvfølgelig først begynde at drikke når du føler dig parat.

  • ehhbeebeh, 16 år

Det er lidt for tidligt, men det er okay.
Du skal på INGEN måde føle dig presset, og du skal KUN gøre det, hvis du har lyst til det. Ellers kan det være du fortryder det.
Du kunne evt. snakke med din mor/far om det. De har nok en holdning til det.

  • Pige, 14 år., 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat