Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg den eneste?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej Pige på 14

Jeg er meget enig over at dagens ungdom er langt ude, og jeg synes da også det er dumt at ryge, men de personer som jeg kender der ryger, gør det egentlig for at være seje eller bare en del af fællesskabet. Og ja det er en skam at rygning er hvad der skal til for at folk bliver en del af fællesskabet. Men sådan har det været i mange år. Ja det er jo ligefrem blevet bedre med tiden. Dengang i 70’er/80’erne var der jo ligefrem børn på 8 der røg en cigaret engang imellem.
Jeg personligt har ikke noget i mod at drikke, men sådan noget som rygning af cigaretter, hash eller at tage snus er nogle af de ting jeg simpelthen ikke forstår.
I konklusion: Nej du er ikke den eneste, men det er sådan ungdommen desværre er i dag, og det bliver vi nødt til at respektere. (vi kan håbe på at den næste genneration tænker længere end os)

Hilsen mig på 15:P

  • Anonymous, Pige, 15 år

Jeg ryger selv fordi jeg har det dårligt med nogle ting derhjemme og kan ik se andre måder at få en dejlig oplevelse på er os kun 13 men elsker det fordi det gør mig glad og afslappet
Røger både cigaretter og hash

  • Orale, Dreng, 13 år

Kære pige på 14.

Mange ryger og drikker for at være seje og ikke føle sig udenfor. Jeg synes ikke du skal begynde men holde dig til dine principper om at rygning er dårligt.

Du er ikke den eneste der synes det er pinligt at have en ungdoms kultur der ryger og drikker.

HIlsen to 15 årige piger

  • To 15 årige piger, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat