Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det for tidligt at feste ???

Hej
Jeg er en pige på 14 år og jeg går i 8 klasse. Jeg har tænkt på det længe at jeg godt kunne tænke mig at feste. 9 klasserne gør det og min pap storebror startede også i 8. Klasse.

Jeg ved ikke om jeg skal starte noget i gang, fordi min klasse er meget kedelig ( det er kun en der går til fester). Vi er ikke så mange piger, kun 6 og mange af dem er heller ikke fest typerne. Men tænkte hvis det skulle være næsten alle fra årgang mødes et sted når det bliver lidt varmere, så man kan holde ud af være udenfor.

Jeg har snakket med to af mine veninder og de gad også godt at begynde at feste. Bare starte stiller og roligt.

Jeg bor for det meste hos min mor. Hun vil gerne have at jeg venter tror jeg. Hos min far har vi et stort nok hus til at holde fester, men han bor en time kørsel fra hvor mine venner er så det ville ikke fungere.

Er det bare mig der er for tidlig ude med at ville feste eller skal jeg bare springe ud i det.

Hilsen Pigen ♥️

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Jeg tror bare din klasse er kedelige. Jeg har gået på flere skoler (flytte grunde), og de har alle begyndt her i 8. klasse. Gør det hvis du har lyst, du bestemmer over dit eget liv

  • En fyr, Dreng, 14 år

Hej pige på 14

Jeg tænker at hvis din mor gerne vil have du venter, så vent lidt. Fordi din mor har også været i din alder og kender til fester osv.

Håber du finder ud af det, hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14 år, Pige, 14 år

Jeg startede selv meget sent, men synes da ikke der er noget galt med at starte at feste tidligere. Det er bare vigtigt at du passer på dig selv og tænker over hvad og hvor meget du drikker.

  • X, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat