Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det for tidligt at feste ???

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg tror bare din klasse er kedelige. Jeg har gået på flere skoler (flytte grunde), og de har alle begyndt her i 8. klasse. Gør det hvis du har lyst, du bestemmer over dit eget liv

  • En fyr, Dreng, 14 år

Hej pige på 14

Jeg tænker at hvis din mor gerne vil have du venter, så vent lidt. Fordi din mor har også været i din alder og kender til fester osv.

Håber du finder ud af det, hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14 år, Pige, 14 år

Jeg startede selv meget sent, men synes da ikke der er noget galt med at starte at feste tidligere. Det er bare vigtigt at du passer på dig selv og tænker over hvad og hvor meget du drikker.

  • X, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat