Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det for tideligt?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

De fleste personer jeg kender, fik lov til at drikke en genstand til deres konfirmation, det plejer generelt at være starten på at drikke alkohol osv. Bare husk at starte langsomt ud, det kan også anbefales at drikke noget øl, da smagen godt kan være ret bitter og dårlig til at starte med, så vender du dig måske til det. Men det kan i hvertfald anbefales lige at smage nogle forskellige ting, så du ved hvad du kan lide osv.

  • Anonym, Dreng, 18 år

Jeg tror det bedste og sikreste er at sige til ens forældre at man har lyst til at prøve det 🙂 Så kan man snakke med dem om, hvornår man synes det er okay at prøve i familien.
Men når det så er sagt:
Alkohol er skadeligt for kroppen og hjernen. Jo tidligere man begynder at drikke, jo mere skadeligt er det. Man bliver IKKE sej af at drikke alkohol og det er IKKE sejt at kunne fortælle om at man har prøvet det til sine venner. Det tror jeg at 95% af 18-årige ville være enige med mig i.
Men når det så er sagt, så er det også naturligt i vores samfund at mange børn på et tidspunkt bliver nysgerrige på det der alkohol, så du er ikke unormal 🙂

  • Dreng, Dreng, 23 år

hej med dig!

Jeg er 16 rn.. Og blev konfirmeret da jeg var 15.

(Pga Corona og udskydelse)….

Jeg drak slet ikke til min.. Der skete SÅ mange ting at det slet ikke betød noget. Tanken strejfede ik mit hovedet.. Havde ellers planer om at drikke vin og sådan.. Da jeg godt kan lide vin.

Jeg syntes det vigtigt at man ik er fuld på sin konfi.. Det sender forkerte signaler. (((:

Dette er min mening.. Men altså. Syntes selv det for tideligt at drikke i din alder. Begyndte først selv lidt da jeg var blevet 15.. Da det er der du går i 9 og faktisk har flere rettigheder.

Vær fornuftig. Der er en grund til at alkohol ik er for børn(:

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat