Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Druk

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg er lige blevet færdigt med gymnasiet. Det jeg primært fik ud af gymnasiet var 1 ‘vild’ bytur og ellers afleveringer en masse. Jeg opdagede ret hurtigt i 1.g, at hvis man skulle passe ind i kulturen på gymnasiet, skulle man drikke hjernen ud hver weekend. Personligt bryder jeg mig ikke om alkohol, og bestemt ikke den måde det påvirker min krop på. Jeg blackouter , ligesom dig, ret hurtigt, og bliver mega fuld virkelig hurtigt. For det første synes jeg at det er SÅ ærgrligt at man er nødt til at ødelægge sin krop og unge hjerne med alkohol og andre euforiserende stoffer som ung – udelukkende for at passe ind, eller føle at man hører til eller ikke er kedelig. Jeg gjorde det ved mange fester og julefrokoster (inklusiv ved galla), at jeg drak 1 øl, tog den med på wc og fyldte vand i den. På den måde så det ud til for min omgangskreds at jeg drak alkohol, hvor det faktisk var vand i stedet. Blot et tip herfra. Igen, jeg er ked af at høre at kulturen stadig er sådan, og jeg håber at du prøver at passe på din krop og din hjerne – det er den eneste du har…

  • Kristine, Pige, 19 år

“Virke kedelig” altså hallo…. man er sgu da ikke kedelig bare fordi man ikke er påvirket af alkohol.
Har hørt om mange der siger de har det meget sjovere når de ikke er fulde end når de er det. Selv drikker jeg ikke særlig meget, og jeg har heller ikke behovet for det da jeg kan have det mega sjovt uden at jeg er påvirket. Hvis det er den opfattelse du har, at du er kedelig hvis du ikke drikker så vil jeg anbefale dig at lære dig selv at have det sjovt uden at være påvirket af alkohol. Siger ikke at du skal lade vær med at drikke, men din holdning synes jeg godt du kunne lave lidt om på.

  • Brombeertje, Pige, 15 år

prøv at skrue ned får festerene da du kun er 16

  • anonym, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat