Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Drikke

Hej

Det er fordi at de fleste

er begyndt at drikke

og nogle er også begyndt at tage stoffer.

Jeg vil selvfølgelig ikke tage stoffer

men jeg vil gerne prøve at drikke,

men det må jeg ikke.

Jeg føler mig rent udenfor

når de drikker til en fest,

og de så spørger

om jeg vil prøve men sige nej

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hey pige på 16. Det er ikke en særlig fed situation du er i. Jeg går ud fra at dine forældre er imod at du drikker, og det eneste forslag jeg har til det, er at du tager en snak med dem. Fortæl dem at du, en 16-årig lovligt gerne må drikke, og at du føler dig udenfor når de andre drikker. Prøv og forklar dem, at du bare gerne vil prøve det, og foreslå eventuelt at indgå en aftale om at du kun drikker et maks antal genstande. Hvis du kan få sådan en aftale stablet på benene, kan du både være med når de andre drikker og på samme tid gå stille i gang med at drikke. Det er aldrig en specielt god ide at lægge ud med at drikke sig i hegnet:).
Jeg vil dog også sige, at jeg jo slet ikke er klar over hvordan og hvilke snakke du har haft med dine forældre og om du har forsøgt det som jeg nu har foreslået. Hvis det er sådan, og at du ved at det ikke rigtig er muligt at gå på kompromis med dem, så skal du vide at du ikke har travlt med at begynde at drikke. Det med alkohol og venner er svært. Men du har stadig en lang ungdom foran dig hvor du kan drikke og more dig. Selvfølgelig føles det vigtigt at være med nu, men mit bedste bud er, at du ikke skynder dig. En anden vigtig pointe er, at du skal ikke begynde at drikke fordi de andre gør det, altså sådan lidt gruppepres you know.

Håber det her svar kunne hjælpe lidt:) taler btw ud fra erfaring da jeg har været i dine sko fra et par år siden<3

Mvh pige på 18

  • Hej, Pige, 18 år

Alle har godt af at prøve det hele en gang eller to….

Det skal nok gå, også finder du ud af om det er noget som du ville fortsætte med!

  • R, Dreng, 21 år

Hejsa pige på 16

Jeg går selv i en klasse hvor nærmest alle drikker, og mange også ryger eller lignende.
Selv har jeg en aftale med mine forældre om at jeg må drikke det alkohol jeg må købe, så fx. Ikke stærkt alkohol som vodka PT.
Det kan godt være at man kan komme til at føle sig udenfor hvis man ikke har den samme frihed som andre i sin klasse, men måske du skulle tale med dine forældre om situationen?

Så kan det jo være de kan se det fra dit synspunkt :]

  • Privat, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat