Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Damper eller ej?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære dreng,

Jeg vil starte med at verbalisere – og understrege – at såkaldte ‘dampere’ er sundhedsfarlige.
Adskellige undersøgelser påpeger, at dampere vil øge din chance for kræft og andre sygedomme. Det skal dog nævnes, at dampere er flere lysår mindre skadelige cigeretter/snus.
Endvidere ved man ikke hvilke konsekvenser dampere har på lang sigt, da de er en relativ ny opfindelse; følgeligt bliver du således en form for forsøgskanin/prøveklud.

I tilfælde af at du alligevel vælger at købe en damper, så vil jeg proponere, at du skraber lidt flere penge sammen, og køber en dyrere damper med henblik på bedre kvalitet. Med “bedre kvalitet” mener jeg, at det evt. skal være fra et (aner)kendt mærke, så du er sikker på, at der bare har været lidt kvalitet i tankerne, da produktet blev designet. Dette sikrer både at du får noget som holder, men også at det er lavet med materialer som ikke afgiver (for mange) skadelige stoffer.

Tillige skal du også betænke, at sådan en damper koster noget at vedligeholde. Du skal både have væske, og udskifte brændere en gang i mellem. Dette koster også penge og er besværligt. Så måske skulle man bare lade vær, eller i det mindste vente til man er ældre, det vil jeg mene er mere fornuftigt.

  • Connaisseur, Dreng, 16 år

Bare lad vær. Man ryger for at være sejt, men sandheden er den, at det er det stik modsatte. At være sej i mine øjne er at tør at være sig selv, og sige nej tak til det mange ikke gør/tør – nemlig at ryge eller andre ting lignende der heller ikke gør en sej. Så man kan sige at når man kun bliver mindre sej af at ryge, så er der kun to andre ting det gør. Du mister penge, og du skader dig helbred. Så kort sagt… Der er intet godt ved rygning, og der er absolut ingen grund til at begynde. Så bare lad vær

  • Anoynym, Dreng, 18 år

Hey dreng på 13, tænkt dig nu lige om du er 13.. du er stadig et barn, har du virkelig brug for at dampe for at være sej? Du er et barn, folk damper fordi de har et problem, de er så afhængige af noget som er så usundt, så nu skal de have en damper for at det er mindre usundt, for de kan ikke bare stoppe. Synes virkelig du har brug for en damper?? Jeg ved du vil fortryde når du bliver ældre…

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat