Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Burde jeg feste mere?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.

Jeg mener helt klart du skal gøre hvad du har lyst til, hvis du ikke vil drikke så lad vær.

Jeg har selv følt mig rimelig meget “left out” præcis som dig, hvor man havde venner og var lidt midt i mellem i hierarkiet.

Altså hvis man har nogen venner, som ikke støtter op om dig og dine valg, og elsker dig for præcis den du er, uden du skal drikke. Så vil jeg personligt mene de ikke er rigtige venner.

Og BTW at leve livet er ikke at drikke og snave med alle, at leve livet er at være lykkelig, og hvile i sig selv, og ikke bukke under for gruppepres. Gøre de ting som DU elsker at lave

Håber du kan bruge mit svar.

  • Anonym, Pige, 17 år

Jeg synes det er helt fint du ikke tager til fester. Personligt startede jeg allerede med at drikke som 13 årig, men når jeg tænker tilbage sku jeg måske ha ventet lidt. Det er vigtigt at man først begynder med at drikke når man SELV har lyst. Du skal ikke gøre det fordi dine venner du skal først gøre det når du har lyst. Måske ku du prøve at tage til fester uden at drikke? Selfølgelig kun hvis du har lyst.

  • …, Dreng, 15 år

Jeg havde det på samme måde som dig da jeg var 14

Bare fordi dine veninder gør det så behøves du jo ikke, senere i dit liv kommer du højst sandsygentligt også til fester, på fx Gym og Uni.

Så bare rolig det skal nok komme på et tidspunkt

  • Sch, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat