Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bruger alkohol for at fjerne min social angst

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Mit råd er at tale med en om det.
Evt. opsøg psykolog det burde hjælpe.

Håber du kunne bruge mit svar hilsen dreng 13 år

  • Anonym, Dreng, 13 år

Hej pige på 17! 🙂

Kan se du synes det lyder “sjovt” at drikke, men det nu er blevet en vane? Det kan vi jo ikke have. Det er slet ikke sandynligt men vi gider ikke have alkoholikere, det er super nederen! ):

Synes du skal snakke med dine forældre, så DE! Kan hjælpe dig med eventuelt ikke at drikke. Jeg er 12, og har aldrig drukket før. Jeg er ikke lige gammel nok xD. Men jeg vil da gerne hjælpe!<3 Din forældre kan eventuelt sætte grænser

Tror ærligt du får det bedre af ikke at drikke. En psykolog kunne være godt, men det er op til dig. Har du en kæreste? Han kan måske hjælpe, medmindre han også drikker. Men så vil han sikkert også hjælpe dig.

Håber jeg kunne hjælpe. Held og lykke! 🙂

  • Dreng, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat