Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bliver altid fuld og kan ikke huske noget

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej

Kæft det lyder nederen ikke at kunne huske noget efter:( jeg kan virkelig godt forstå, at der er frustrerende! sådan skal det jo slet ikke være! Man drikker for at hygge sig og have det sjovt med vennerne, ikke for at blackoute. Det er også fedt at huske hvem man har kysset med:)

Jeg kan godt forstå, at du ikke har lyst til at stoppe med at drikke, for det kan jo også være hyggeligt.

Jeg tror, du skal prøve at holde dig fra shots og meget stærkt alkohol som fx vodka. Man bliver virkelig hurtig fuld plus det er svært at styre.

Jeg kender det godt selv. Man vil bare gerne være lidt fuld, og så tager man et par shots. Så tager man lige lidt flere, og efter en halv time eller mindre er man hel væk. Det er ikke fedt.

Måske skal du prøve at holde dig til øl, breezer osv, som ikke er lige så stærkt?
Og hvis du så skal tage et shot så tag ét eller måske bare et halvt og ikke flere på engang. Det er også vigtigt at vente lidt i mellem dem, for alkohol rammer først ca en halv time efter:)

Mit andet råd er at sørge at få spist godt inden -helst ret fed mad. Det er ikke godt at drikke på tom mave, fordi alkoholen ellers ryger lige i blodet, og du bliver rigtig fuld hurtigt.

Jeg håber sådan, at du finder ud af det, så du kan få lov til at feste OG huske noget dagen efter Og husk: du kan også godt gå til fest og hygge dig i mens uden at drikke dig fuldstændig i hegnet:)

Hilsen

  • Amalie, Pige, 16 år

Virkelig et stort problem. Kan udmærket forstå dig selv om jeg kun har prøvet en enkelt gang ikke at kunne huske noget. Jeg havde fået alt for meget og var helt i hegnet og fandt først dagen efter ud af at jeg havde gjort ting med en dreng som normalt ville være ud over mine grænser så det var ret ubehageligt. Jeg synes A ovenover siger nogen superfornuftige ting for self skal du da kunne drikke, det er jo det der gør et ungdomsliv sjovt. Men hold dig til til noget alkoholfattigt, fx alm. øl. Der er kun 4,6 eller noget i og øl mætter. Man blir meget langsomt fuld og kan bedre styre det i forhold til shots som slår. Kan du mærke du er ved at blive for fuld, så drik en masse vand ind mellem. Og som A skriver: drik ikke på tom mave! Håber du får styr på det for du lyder sød.

  • P, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat