Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkohol??

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej. Jeg står selv lidt i samme situation. Jeg er selv 14 år og går selv i 8. klasse. Næsten alle fra alle 8. klasserne i byen er begyndt at drikke. De går til fester og drikker så vidt jeg ved rigtig meget. Jeg synes bestemt ikke at du skal drikke før du føler dig klar. Og hvis dine veninder ikke kan acceptere det kan det være at de ikke fortjener at være at være sammen med dig. Det kan godt være at det næste lyder lidt nederen men jeg synes heller ikke du skal gøre det når dine forældre siger at du ikke må. Det gør mine også. Jeg drikker ikke selv og det gør mine tætteste venner heller ikke. Jeg kan godt se problemet i det hvis det er dem du er meget sammen med. Jeg synes ikke du skal drikke hvis du ikke har lyst. Du kan jo evt. snakke med din veninde og sige at du ikke har lyst og hvis hun ikke forstår det kan du måske bare holde en lille pause med hende. Jeg tror, eller håber, i hvert fald at dem fra min årgang på et tidspunkt stopper med at drikke så meget.
Jeg håber bare at du ikke drikker før du er klar og at du er stærk og står ved dine meninger!
Hilsen Emilie, jeg håber rigtig mange gange at du kunne bruge mit råd(det virker for mig)
Fortsæt en god dag:)

  • oliv210a, 14 år

Hej med dig!
Jeg er selv i sammeen problem men jeg går godt nok i 9. klasse.

Jeg vil råde dig til først at drikke når dine forældre giver dig lov for eller finder de nok ud af det og vil ødelægge tillid til dig og så vil det nok være endnu sværere at få lov til ting i fremtiden.

  • Bumbum, 15 år

Hej pige,
Jeg er selv 14, men er en dreng. Jeg drikker selv alkohol, da jeg selv stod i samme situation. Første gang jeg drak mig fuld, var for 4 måneder siden. Dengang sagde jeg til mig selv, at jeg aldrig skulle drikke eller ryge. Men den aften for 4 måneder siden, havde mine venner en hel flaske vodka, og jeg kunne mærke gruppepresset. Det endte med at jeg drak mig pisse fuld, og uden jeg tænkte over det, røg jeg nogle cigaretter. Det endte med, at jeg nu er blevet afhængige af at ryge. Det har jeg kraftdømmende fortrudt, men heldigvis for mig er jeg næsten røgfri i dag. Men jeg drikker dog stadig, jeg ved ikke hvorfor, men jeg tror at jeg er psykisk afhængige af at drikke. Jeg gjorde alt det her bag mine forældres ryg. Jeg fortryder alt det lort, jeg gjorde. Desuden dukkede jeg helvedes mange gange op i skole med tømmermænd, det har resulterede i, at jeg ikke er udannelses parat.
Jeg synes at du skal vente til du selv er klar, og være parat over de konsekvenser der kunne komme.

  • Anonymous, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat