Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ALKOHOL SOM 13 ÅRIG?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg er 14 år og drikker ikke. En del fra min klasse gør det, men jeg har heldigvis en masse gode venner som heller ikke er begyndt. Man/jeg kan sagtens have det sjovt uden alkohol, og derfor synes jeg ikke du skal begynde hvis du ikke har lyst. Du skal ikke føle dig presset, selvom jeg godt kan forstå at du ikke har lyst til at føle dig udenfor. Men hvis dine venner er ægte, tænker jeg at de vil kunne forstå at du ikke har lyst til at drikke og fortsætte med at invitere dig.

Hilsen mig.

  • Mig, Pige, 14 år

Kommer an på hvor meget det er. Man skal ikke drikke sig fuld når man er 14, men at nyde en breezer sammen eller så noget kan du godt.

Jeg drikker tit en enkelt genstand med min storebror om aftenen, men jeg er ikke klar til at være fuld og er 14.

  • Anonym, Pige, 14 år

hej med dig
du behøver på ingen måde drikke hvis du ikke har lyst og synes det er for tidligt jeg fik selv at vide at jeg efter min konfirmation max måtte drikke et glas vin eller øl hvis jeg ville drikke og ikke tog min medicin (tager adhd medicin) fordi alkohol modvirker effekten af min medicin nu er jeg 19 år og har stadig ikke drukket ikke på grund af min medicin men fordi jeg ikke har lyst til at drikke jeg synes selv at det var for tidligt da jeg var 14 jeg sagde til mig selv at jeg ikke ville drikke alkohol før jeg var gammel nok til også at købe det selv og jeg er aldrig blevet holdt udenfor fællesskabet af den grund det er min personlighed der tæller og jeg kan saktens være sød uden at drikke

  • H, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat