Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkohol og fester

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg synes du først og fremmest skal finde ud af med dig selv om det virkelig er fordi du har lyst til at drikke alkohol, eller om det er for at være en del af flertallet, at du vil. Jeg ved ikke hvor meget du ved om alkohol og hvad det kan medføre, men det kunne måske også være en idé, at læse lidt om det. Det er helt okay ikke at drikke alkohol, og det håber jeg virkelig du vil tage til dig. Husk ikke at have for travlt, for det kan jeg huske, at JEG havde i din alder.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej jeg synes du skal selv bestemme om du ville drikke eller ej, men når det kommer til din mors mening så tror jeg at du bare skal tage en stor snak med din mor PS håber du får lov til at drikke.

  • Ida, Pige, 12 år

der er mange konsekvenser af at drikke som du ikke kender til sådan rigtigt fordi at du ikke selv har prøvet det endnu. det med at miste besindelsen er en af tingene og det er derfor vigtigt at du lytter til din mor lidt endnu. man skal drikke i trykke omgivelser og når man kæmper for at skjule det for nogle kan det godt være svært og desuden skal du vide at forældre nærmest altid finder ud ad det. og det er desuden også meget bedre at kunne ha det sjovt uden at drikke. hvis du er virkeligt ked af at du ikke kan komme til det må du tage en god snak med din mor om det og fortælle om din situation. hun har trods alt også været ung engang. hvis du vælger slet ikke at snakke med hende og bare drikker alligevel så husk dog at sætte en grænse for dig selv. det er altid vigtigt at man ved hvornår man skal stoppe. ellers så sig bare til dine klassekammerater at din irriterende mor ikke giver dig lov og at du ved at hun finder ud ad det hvis du drikker. det er altid rart at kunne skyde skylden på en anden når man egentligt ikke helt har lyst men heller ikke vil sige nej.
håber det var til nogen hjælp.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat