Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkohol og fester

(Går ud til dem der har prøvet at drikke og feste)

Hej venner, jeg er 15 år. Jeg kunne godt tænke mig at drikke og gå til fester. Jeg har dog prøvet det et par gange, men har ikke fortalt det til mine forældre. Jeg ved ikke hvordan jeg skal spørger dem for jeg har det ikke let omkring det.

Jeg har faktisk prøvede at drikke til min konfi hvor min mor var cool omkring det og spurgte slet ikke, hun gav mig bare alkoholen.

Men hvordan spurgte i jeres forældre? For jeg ved at min mor er meeeeget x-small omkring ting, og jeg ved hun let bliver sur. Så jeg ved ikke hvordan jeg skal spørger, jeg tør ikke.

Så hvad sagde i til jeres forældre?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Altså det jeg gjorde var bare at spørge om jeg kunne tage til noget hygge druk, og jeg var 14 da jeg spurgte, de var helt cool med det

  • Anonym, 14 år

Hej dreng på 15 år.

Min hjælp er.:

Du skal bare hoppe direkte ud i det og få din mor til at slappe lidt af :=)

  • Nullermand, Dreng, 13 år

Altså jeg sagde bar “mor du skal lade mic snakke ud og Ik afbrud. Altså hvilken alder tænker du remlig at begynde at drikke i ?

  • Ansndb, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat