Brev

Alkohol – i tvivl

Hejsa

Jeg er en pige i syvende klasse der snart fylder 14,

og jeg kunne godt tænke mig

at komme i gang med at at drikke.

Nogle af drengene fra min klasse gør det,

og jeg har også lyst til det. Synes det lyder sjovt.

Det er slet ikke fordi

jeg føler mig presset til det eller noget,

jeg har lyst, men vil gerne have at der bliver før/i ferien

at jeg for første gang bliver sådan rigtig fuld,

foe jeg vil heller ikke stå tilbage som en taber

der ikke har prøvet det endnu.

Ved bare ikke helt hvordan og hvorledes,

for vil gerne have mine to tætte veninder med

til at drikke en aften eller nogel lign.

men ved bare ikke helt om en af dem har lyst.

Og har heller ikke lyst ril at huve hende med på noget,

hun ikke føler sig klar til, bare fordi jeg er klar på det.

Så ja. Jeg er ikke sådan helt i panik,

kunne bare godt tænke mig at høre jeres mening.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg bliver snart 16 og afslutter niende klasse lige om lidt.
Jeg startede selv med at drikke da jeg var 14 et halvt. Det startede i det små, og det fungerede rigtig godt. Nu nævner du ikke noget med om hvad dine forældre tænker, men hvis de giver dig lov til at drikke dig fuld, så vil jeg lige komme med et godt tip. Første gang man drikker sig fuld kan man reagere på alle mulige måder, nogle kan blive vildt glade og få en masse energi, mens andre meget hurtigt kan blive utrolig triste og overtænke alt alt for meget. Jeg har både oplevet den ene og den anden type. Derfor ville jeg anbefale som du selv siger, at gøre det i et fælleskab du føler dig tryg i, og ved at der er folk der kan passe på dig hvis nu der skulle ske noget. En anden idé kunne være at drikke sig fuld for første gang hjemme med dine forældre. På den måde ville de så også bedre kunne se hvordan du opfører dig når du skal steder hen og drikke.

Husk også på at alkohol har det med at ‘booste’ ens humør. Så hvis du drikker mens du hygger dig og har det godt, så vil du blive EKSTRA glad, men drikker du mens du er lidt ked, eller træt vil du opleve samme førelse bare stærkere.
Måske det er lidt for tidligt at blive fuld. Man kan sagtens hygge sig max hvis man bare drikker et par genstande. Bare husk aldrig at lade dig presse til at drikke mere end du vil, eller drikke bare for at drikke. Alkohol kan være en fed effekt, men med den alder du har er alkohol også farligt og heller ikke så godt for ens krop, og hjerneceller.

Men jeg kan sagtens forstå dit dilemma, og det er helt normalt 🙂
Alt held og lykke!

  • B., Dreng, 15 år

Jeg er enig med kommentaren herover, men jeg vil også lige sige, at jeg synes det er vildt sejt at du er så ansvarlig og ikke vil hive andre ud i noget, de måske ikke er klar til<3 desuden vil jeg lige sige, at man bestemt ikke er en taber, hvis ikke man drikker:) det betyder bare, at man passer godt på sig selv;)

  • Den eneste på 9. Årgang der ikke drikker:), Pige, 15 år

Det lyder fedt, men jeg har aldrig følt at blive fuld er det fedeste, hold det på et minimum hvor du bare har det sjovt, så du ikke ender i et blackout.

Personligt syntes jeg det er lidt tideligt men du bestemmer

  • S, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat