Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkohol eller ik?

Hej allesammen!

 

Når jeg er til fester osv. Føler jeg at den eneste grund til at jeg drikker er for at imponere andre. Nogle gange føler jeg også at jeg på en måde bliver tvunget til det, til fester.

 

Please hjælp, for skal til fest her i weekenden.

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa! Det du skriver om i dit opslag, har jeg oplevet nogle gange ogsaa.
Personligt har jeg taget et valgt om ikke at drikke, fordi jeg ikke ser pointen i det, da jeg ikke kan lide smagen og sagtens kan have det sjovt uden alkohol. Mine venner spoerger tit ind til hvorfor jeg ikke drikker, og spoerger om jeg ikke vil have en drink, men jeg takker nej og forklarer at jeg ikke kan lide det. Jeg kan godt se det kan vaere svaert i din situation, da man maaske foeler pres til at goere som de andre. Men jeg synes du skal lytte til dig selv og tage din egen beslutning. Hvis du beslutter dig for ikke at drikke, og du foeler der stadig er pres paa dig, saa er det godt, det er DIT liv og DIN beslutning 🙂
KH vegan

  • Vegan, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat