Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkohol

hej jeg er en pige på 14 år

og har lidt et dilemma.

Jeg er nemlig begyndt at drikke-

eller rettere sagt mig og mine veninder

drikker os stive i smug engang i mellem.

Jeg ved godt det er skide hamrende dumt,

men vi har det bare så sjovt sammen

når alkohol er involveret.

Er det alt for tidligt?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Det er individuelt hvornår man begynder. Jeg vil sige at hvis det højst er en enkelt gang om ugen, i weekenden, og du kun drikker et par stykker, er det okay. altså lige nok til at man får det sjovt og smider nogen hæmninger så man kan grine og ha det sjovt sammen. Men det må ikke ta overhånd. Held og lykke med det.

  • William, Dreng, 16 år

Altså personligt startede jeg da jeg var 13. Når jeg tænker tilbage tror jeg det var en smule for tidligt for jeg var egentlig ik moden nok til sådan noget. Men det blev jeg så Ka man sige. De fleste jeg kender startede med at drik cirka din alder så det er ikke jordens undergang, men ville anbefale at du tænker dig om om du klar. Hvis du ku vente lidt vilde det være sundest. Men ellers pas på hinanden og slå jer løs!!!!

  • …, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat