Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkohol

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg er 15 år, og drikker heller ikke. Det er slet ikke underligt. Hvis du ikke vil, eller ikke føler dig klar, skal du endelig ikke begynde. Det er ærgerligt at der er sådan en druk-kultur blandt danske unge.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Jeg er 13 og drikker nogen gange med mine venner. hvis nogen ikke har lyst er det ikke noget vi tænker på og respektere deres valg. jeg syndes ikke at du skal være bange for at nogen ville syndes at det er mærkeligt for det er der ikke rigtig nogen der tænker over. det er også helt normalt at man ikke drikker som 14 årig. alle starter på forskellige tidspunkter så det syndes jeg ikke du skal tænke på.

  • Anonym, nonbinær , 13 år

Det der intet galt i. Jeg er 22, og har kun været fuld ganske få gange i mit liv. Jeg drikker normalt aldrig. Var selv I sommerhus med venner, da jeg var på din alder. Det var udover en enkelt aften, kun rent hygge. Men der blev også drukket. Jeg sagde dog fra, og begrundet det med, at jeg bare ikke havde lyst til at drikke. Det havde de respekt for, og jeg havde det stadigvæk sjovt.

Det vigtigt du får afklaret hvad forventningerne er til den tur. Du nok ikke den eneste pige der skal med, så snak med de andre piger, hvad de forventer, og håber på. Jeg tænker også på sex her. For selvom i venner alle sammen, kan der ske ting på sådan en tur. Så tal med tøserne, og få lavet nogle fælles aftaler, om at hjælpe hinanden, hvis der er ting i hver især ikke vil.

Siger ikke intet af dette vil ske. Siger bare i skal tale sammen, og forberede jer. Hjælp hinanden 😊

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat