Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkohol

Hej alle sammen,

jeg lidt usikker på hvordan man gør det her.

Men jeg prøver.

Jeg er en pige der går i 8.klasse

og min krop er ikke færdig udviklet,

jeg har virkelig små bryster,

det ville være helt unaturligt

hvis de bare stoppede med at vokse nu, så små er de.

Problemet er at mange i min klasse er begyndt at drikke,

jeg har også selv drikket et par gange,

men jeg er nervøs for

at jeg stopper min krops-udvikling ved at drikke.

Men jeg er også bange for

at hvis jeg ikke drikker

begynder andre at se mig som kedelig

eller jeg stopper med at blive inviteret til fester,

hvad gør jeg?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg forstår godt dine bekymringer – men af det jeg ved af, og har hørt.

Skulle alkoholen ikke rigtig på virke ens krops udvikling. Hvis man bare drikke alkohol i ny og næ, og ikke drikker super når man så drikker alkohol. Udover ens hjerne kan tage meget skade, grundet vores hjerner ikke er færdig udviklet endnu
– men synes du selv skal lave noget research, på hvordan alkoholen påvirker ens krop.

Angående med hvis du så vælger ikke at drikke, så om folk vil se dig som kedelig og folk ikke vil invitere dig mere til fester.
– Der vil jeg sige, det er kun dumme og latterlige folk. Som vil se dig som kedelig, og ikke invitere dig til fester.

For folk der acceptere man ikke drikker, vil heller ikke se en som kedelig eller lade være med at invitere en bare fordi man ikke drikker.

Jeg var selv “sent” ude med at drikke alkohol, I forhold til alle mine venner omkring. Nogen af mine venner, begyndte allerede at drikke en smule i 7. Klasse, og begyndte at drikke mere i 8 og 9. Klasse og feste mere.
– Jeg begyndte først med at drikke alkohol i 9. Klasse, da jeg ikke rigtig havde haft lyst til at drikke alkohol før 9. Klasse.

Folk sagde ikke noget eller så mig som kedelig, de bare acceptere det egentlig. Og pressede ikke på med, at jeg skulle drikke.

Håber det kunne hjælpe
Vh C

  • C, Pige, 17 år

Hejj, synes det er så arveligt at vi mendsker tænker så meget efter vores kroppe/udsende, og hvad vj mon gør forkert. Eller hvad mon de andre tænker.
Jeg har selv haft problemer med det der med hvad andre tænker, men har lært at fx at kroppe er så voldsomt smukke, pige kroppe er bare noget helt særligt, synes jeg! Men prøv også at tænke på drenge kan sagtens have en for stor penis, piger kan også sagtens få for store bryster. Udenset om du har store eller små bryster, er de en del af din krop som du skal lære at acceptere.

Alkohol er ikke alle som gider. Kender en der er 16 han rør ikke alkohol og synes det er så sejt! Han er ikke noget imod dem der drikker han vil bare ikke selv, han drikker bare pepsi Max istedet. Hvis du er klar til at drikke så start sikkert og godt. Men hvis du ikke er klar så er der ingen grund til at gøre det. ☺️ Held og lykke

  • Jeg vil gerne hjælpe alle, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat