Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkohol

Hej,

Mange af mine veninder er begyndt at tage til feste of drik ret ofte.

Jeg har kun prøvet at drikke hvide vin et par gange men det var ikke særlig meget jeg drak.

Jeg vil gerne begynd og tage til fest og drik lidt oftere (og lidt andet end vin)

men jeg ville bar vide hvornår andre begyndte at drik og tage til feste og sådan noget

(ps jeg er ret dårligt til dansk sa jeg boede i usa og har først flyttede til dk for 3 år siden så hvis jeg har skrevet alt muligt forkert er det derfor)

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej!
Jeg begyndte da jeg var 15 år for et halvt år siden. Det var med mine tætte veninder første gang, hvilket var meget rart. Vi drak Mokaï, Sommersby osv., så det var ikke sådan noget vildt noget med shots og vodka og alt sådan noget. Hver gang der var en ny “fest” eller aftale, prøvede jeg lidt mere, men havde det samtidigt hyggeligt med mine venner. Pas på med at tage det for hurtigt, og husk prøv dine grænser af. Det er meget godt at vide hvor mange genstande man kan holde til.

Held og Lykke – og god sommer!

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej!!
Jeg startede med at drikke da jeg var 16, min første gang jeg drak rigtig meget endte helt galt! ahah, men det var heldigvis sammen med nogle tætte veninder., jeg valgte så også at drikke rigtig rigtig meget. Vil give dig et råd, at du enten starter ud med at drikke genstande med ikke alt for mange procenter, så Ice, Brezzer osv.
Jeg fortryder at jeg ikke startede mere stille og roligt ud, men jeg lærte så også fra min første gang.

Men ja, start med ciders (Ice, Brezzer osv.) , men hvis du vil have f.eks. vodka så start med lidt og så bland det op. Og bare fordi du tror du sagtens kan tage 3 ekstra vodka shots fordi du ikke kan mærke det, så lad nok vær fordi det kommer til at ramme dig ahah

Men du skal selveølgelig også lærer dine græner, så det gælder også at prøve dem af, for så ved du nogenlunde hvor meget du kan håndterer.

og et godt råd; Hvis du så skal så drikke, så drik med nogle tætte venner/veninder som du ved der vil hjælpe dig hvis du har brug for det. og AlDRIG som i ALDRIG tag alene hjem, følg hjem eller det meste af vejen med en, hvis du går alene så hav en at snakke med i telefonen. Eller sørg for du har en der kan hente dig eller du kan køre hjem med en veninde

  • C*******, 16 år

Hejså

jeg er altså 15. og jeg har aldrig prøvet at drikke. (okay det lyder faktisk ret uskyldigt…) Men altså jeg har hørt at det er rigtigt vigtigt at du får noget at spise inden de tager til fest og drikker. Man kan altså få det rigtigt dårligt og være “helt væk” hvis man får alkohol ind i systemet på tom mave. Så husk det lige! Det behøver ikke være det store. 🙂

det det var bare et lille råd fra mig af

mvh mig

  • Mig, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat