Brev

Afhængighed, snus, hash

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

stop det!!
jeg har haft rigtig mange i min familie der har været ved at dø af det. hold op med det inden det er for sent det er en rigtig farlig ide og det er pisse klamt og latterligt.

  • okay, Pige, 15 år

Jeg ved godt jeg ikk er så af faren med dette men har selv familie medlemmer der ryger og de kan ikk stoppe men jeg tror det du har mest brug for lige nu er familie hjælp til en start kan du smide det ud og prøve at glemme det og det er en dum ide at tage snus og hash på dette tidspunkt og enten lig bare tage det er en dum ide du ville kunne leve et godt liv og måske komme sammen med den pige du kan lide

  • hjælpene pige, Pige, 12 år

Hver gang du for trængen, sig: nej jeg tager et glad juice i stedet/ lidt chokolade/ whatever. Synes du skal belønne digselv hver dag uden altså med lidt selvforkælelse. Det er sejere at stoppe end at blive ved, du kan godt! Der er så mange gode ting i livet, det påvirker, og du virker intelligent og kan godt selv se at du har problemer. Angående hende pigen, må du desværre nok bare give op på hende, hun er farlig for dig og din sundhed. I teenage årende må man give slip på nogle mennesker, de gør kun skade. Synes du kan starte en “dagbog” måske, hvor du notere hvordan det går med din afhængighed osv, det vil motivere dig, held og lykke!

  • Skjs, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat