Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kedelige venner

Heyyyy jeg er en pige på 14 år.

Min gamle vennegruppe er hele tiden

ude og drikke og alt det er sjove noget,

Men er ikk venner med dem mere f

ordi vi ikk går i samme klasse længere.

Men jeg keder mig volder meget,

har bare lyst til at drikke mig fuld

og lave dumme ting og nyde teenage livet.

Men sagen er den at min vennegruppe

er ret så fucking kedelig,

de drikker aldrig og er aldrig ude af deres huse.

Hvad kan jeg gøre for at komme ud og hygge mig?

Skal jeg gå tilbage til mine gamle venner?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej.

Du kan sagtens gå til bare tilbage til dine gamle venner og hyg dig og have det sjovt. Men pas på du ik roder dig ud i noget der ik er værd at gøre rag i som 14 årige eller ødelæg det fuldstændig ja du skal lave ballade og drikke dig fuld men HUSK der er også grænser du kan risikere at ødelægge din krop og komme ud i problemer som du fortryder og så bliver din forældre kedelige og laver forfærdelige regler som ik er værd at lytte efter så ødelæg det nu ik imens det er sjovt

Men ja man er kun teenager en gang i livet så det skal man sgu ogs nyde.

  • Kristensen0, Pige, 14 år

Hej med dig!!!! det lyder ik rart men jeg syntes du skal snakke med dine gamle og nye venner om det jeg tror du skal tænke på dine nye venner du er jo 14 og det er ikke alle der kan lide og drikke og det kan være det lige er dem der ikke vil drikke men hvis du savner det syntes jeg du skal snakke med den gamle gruppe og hvis du vælger at gå tilbage til dem men tag den rolig for somsagt du er kun 14 og du har et langtttt liv foran dig så pas på men husk ogs og nyd det håber det hjælper!

  • en pige, Pige, 13 år

Hej.

De er ikke nødvendigvis kedelige, bare fordi de ikke føler sig klar til alkohol endnu. Eller slet ikke har lyst.

Du kan evt. tage kontakt til din gamle vennegruppe, men hvis jeg var dig havde jeg snakket med begge. Det er også rart at have nogle man kan have det sjovt med uden alkohol.

Du skal også tænke over hvad der vil ske hvis dine forældre finder ud af det. Nogle kan finde på at lave meget stramme regler hvis de opdager det.

Derudover skal du selvfølgelig passe på, man kan hurtigt få lavet ting man fortryder lang lang tid efter.

Nu skriver du også være ung mens du er ung. Du har stadig en hel masse unge år tilbage! I din alder er det smart også at finde ud af sig selv, du skal ikke nødvendigvis holde dig fuldkommen væk fra alkohol hvis du selv vil drikke. Men gør det med måde og måske ikke hver weekend i starten.

Ved godt det måske ikke er det svar du ønsker, men jeg har selv været hvor du står nu og ville ønske jeg havde gjort ting anderledes.

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat