Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far droppede mig frem for alkohol

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa 🙂
Øv øv, hvor er det træls for dig…!
Jeg kan godt forstå hvis du ikke har lyst til at snakke med ham endnu. Det er helt ok at du føler dig skuffet og ked af det over at han ikke ville kontakte dig tidligere, det synes jeg heller ikke er ok gjort… Jeg ville nok se tiden lidt an så længe som muligt og se, om det ikke bliver bare lidt bedre. Det er din konfirmation og hvis du ikke vil have ham med, så skal du jo have lov til at vælge ham fra. Jeg er bare lidt bange for om du ikke vil fortryde det senere hen, når I (forhåbenligt) er blevet gode venner igen….? Hvis du overhovedet kan overskue det så vil jeg anbefale at du skal snakke med dine veninder om det. Måske kan de give dig lidt støtte og gode råd, ellers kan de i det mindste lytte til dig 🙂
Håber det bedste for dig og tillykke med dagen 🙂
Venlig hilsen

  • Anonymous, 14 år

Hej
Jeg er rigtig ked af at høre, at du har det forhold til din far, det gr mig ondt. Men det er naturligt, at når du er i den alder, som du er i, har det forhold til dine forældre, at man tager afstand til dem, fordi man gerne vil stå på egne ben, men vil gerne prøve sig ud med livet og helst alene. Det at din far og dig har det forhold, som I har er der også andre unge som har. Måske har din far været ude for noget, som har gjort, at han ikke længere kan magte at være den far, som du ønsker dig, og som vi alle ønsker. Men din far er også bare et menneske, og han kan også såres, og som de mennesker, vi nu er, er det naturligt, at han laver fejl, som alle os andre. Det vigtige er bare, at vi tilgiver hinanden, fordi vi er mennesker. Din far er dit forbillede, ham man som barn ser op til, og derfor er det også dumt af ham, at være sådan en nederen far, men du må huske på, at selvom han laver fejl, selvom han måske ikke altid lige er der for dig, når du har allermest brug for ham, så elsker han dig, det gør alle fædre. Måske skulle du snakke med din far om, hvordan du har det, og få lagt det hele bordet, eller snak med din mor. Det gør det i hvert fald ikke bedre, at du går med det alene, så fylder det for meget for dig. Hvis du ikke vil have din far med til konfirmation, synes jeg, du skylder ham en grund for, hvorfor han ikke skal med. Du behøves ikke være bange, men i stedet få snakket ud med ham, måske vil det løse jeres forhold. Men giv din far en chance, da vi alle laver fejl, også selvom man er far. Eller snak med dine venner, måske har de nogle gode råd.
Du ønskede alt held og lykke med din konfirmation! Stort tillykke.
Håber du kunne bruge mit råd.

  • Ditte, 1 år

Hej.
Det lyder hårdt at være dig, det er jeg ked af at høre.
Vil gerne lige starte med at sige, at det ALDRIG kan være din skyld, hvad din far gør.
Vi tager alle sammen nogle valg, som kan gå udover dem der holder af en.
Sådan vil det altid være!
Angående det du skriver omkring din konfirmation. Så syntes jeg at du evt. kan prøve at skrive et brev til din mor. Jeg ved selvfølgelig ikke hvordan dit forhold er til din mor, og om du stoler på hende osv. men det kunne i hvertfald være en ide?
Måske du kunne skrive til din mor, at du gerne ville have hjælp til at “afvise” ham?
Det er jo din dag, og kun din!
Håber lidt svaret kunne hjælpe, og at det sikkert er nemmere sagt end gjort.
Good luck! 🙂

  • Line, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat