Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp mig med fulde forældre

Hvad skal man gøre

hvis man har fulde forældre
og de gider ikke stoppe med at drikke
og de drukket før man er født
og stadig gøre efter 13 år

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hey dig. Snak med din lærer, venner, eller i det hele taget en voksen. Sejt at du skrover herind, for de fleste er sku lide bange.
Men sig til din lærer at dine forældre drikker selvom du siger til dem at de ikke skal, 1 og fremmest skal du SELV tage ansvar og prøve at få dine forældre fil at stoppe med at drikke, bagefter kan du jo tage fat i poltiet, døgnvagten, eller BørneTelefonen m.m og få hjælp fra dem, (deres numre findes på internettet).

  • Anonym, Dreng, 16 år

hej jeg har ikke prøvet det men prøver at sætte mig ind i det altså først snak med din moster onken farfar eller hvem som helst det skal bare være nogen du stoler på spørg dem til råds og hvis det ikke virker så lav et nyt brev

  • pige 10, Pige, 16 år

Prøv at ringe til børnetelefonen ❤️🍾

  • Hjælperen, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat