Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Victor fik en bisidder

Victor er 11 år. Hans forældre er skilt. Derfor bor Victor 9 dage hos sin mor og 5 dage hos sin far.

Lige om lidt har Victor sommerferie. Men han glæder sig ikke rigtig. For hans forældre skændes om, hvor meget ferie han skal have hos sin mor og hos sin far.

Fordi de ikke kan blive enige, skal Victor til børnesamtale i Familieretshuset. Det har han mange sommerfugle i maven over. Han har nemlig ikke prøvet at være til sådan et møde før. Og han er rigtig bange for at komme til at sige noget, der vil gøre hans far ked af det.

Victors mor har hørt, at børn der skal til møde i Familieretshuset kan få en bisidder med fra BørneTelefonen. Bisidderen støtter barnet og hjælper med at få fortalt det, barnet synes er vigtig at tale om. Victor synes, det lyder som en god ide. Han vil gerne have en bisidder. Hans mor har derfor hjulpet ham med at ringe til BørneTelefonen og bede om en.

En bisidder fra BørneTelefonen er en voksen, der er på din side! En bisidder hjælper dig i kommunen eller familieretshuset.

Victor mødes med sin bisidder henne på skolen. Bisidderen forbereder Victor på, hvad mødet i Familieretshuset kommer til at handle om. Hun forklarer også, at Familieretshuset hjælper forældre med at lave nogle gode aftaler for deres børn. Familieretshuset taler også med børnene for at høre, hvordan de helst vil have aftalerne.

Victor fortæller bisidderen, at hans far gerne vil holde sommerferie med ham 3 uger i træk. Victor vil gerne holde ferie med sin far, men ikke i så lang tid. Han kan bare ikke lide at sige det til sin far. Han er nemlig nervøs for, at det vil gøre faren ked af det.

Da Victor og bisidderen sidder inde i Familieretshuset, og mødet starter, har Victor stadig lidt sommerfugle i maven. Men med hjælp fra bisidderen, får han fortalt, hvordan han gerne vil have sommerferien.

Victor synes, at børnesamtalen i Familieretshuset går rigtig godt. Han bliver lyttet til og det er rart at have bisidderen med, for hun hjælper ham med at huske at sige det hele.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat